Στην ελίτ του παγκόσμιου στίβου βρέθηκε ξανά πάλι ο Τζάστιν Γκάτλιν, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 60μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης, με χρόνο 6.46.
Πλούσια σε τελικούς η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στην Πόλη, με τον Αμερικανό σπρίντερ να κλέβει την παράσταση, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 2005, όταν είχε κατακτήσει το «νταμπλ» σε 100μ και 200μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τζαμαϊκανός, Νέστα Κάρτερ με 6.54, ενώ τρίτος ήταν ο Βρετανός Ντουέιν Τσέιμπερς με 6.60.
«Βασίλισσα» η Ρίτσαρντς
Στον τελικό των 400μ γυναικών, η Σάνια Ρίτσαρντς επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί. Με 50.79 η Αμερικανίδα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ρωσίδα Αλεξάντρα Φεντόριβα με 51.76 και στην τρίτη τη συμπατριώτισσά της Νατάσα Χέιστινγκς με 51.82.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Κοσταρικανό, Νέρι Μπρένες με 45.11, με δεύτερο τον Ντεμέτριους Πίντερ από τις Μπαχάμες με 45.34 και τρίτο τον Κρις Μπράουν επίσης από τις Μπαχάμες με 45.90.
Τίτλος για την Πίρσον
Μετά την Νταεγού, η Σάλι Πίρσον έκανε το «νταμπλ» σε ανοιχτό και κλειστό στίβο. Η Αυστραλή πρωταθλήτρια ήταν η νικήτρια του μεγάλου τελικού των 60μ με εμπόδια, τερματίζοντας πρώτη σε 7.73 που είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο. Δεύτερη με 7.94 ήταν η Βρετανίδα Τίφανι Πόρτερ και τρίτη η Λευκορωσίδα Αλίνα Ταλάι με 7.97.
Στο... νήμα ο Ιγουιντέρ
Στα 1.500μ των ανδρών, ο Αμπνταλαατί Ιγκουιντέρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, κερδίζοντας στο... νήμα τον τον Τούρκο Ιλχάμ Τανουί Οζμπιλέν, με 14 εκατοστά διαφορά. Ο Μαροκινός είχε χρόνο 3:45.21, ενώ ο «οικοδεσπότης» τερμάτισε σε 3:45.35. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Αιθίοπας Μεκόνεν Γκεμπρεμεντχίν.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών πρώτευσε η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία με 4:05.78, με δεύτερη την Μαροκινή Μάριεμ Αλαουί Σελσούλι (4:07.78) και τρίτη την Τουρκάλα Ασλί Τσακίρ Αλπτέκιν με 4:08.74, επίδοση που αποτελεί εθνικό ρεκόρ.
Έκπληξη από τη Λόου
Στο ύψος γυναικών, εν τη απουσία της Μπλάνκα Βλάσιτς, αλλά με την παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Άννα Τσιτσέροβα και των Ελεμπό, Μπεϊτία και Ντιμαρτίνο, η Σόντε Λόου ανέτρεψε τα προγνωστικά και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί. Στα... χαμηλά κυμάνθηκαν οι αθλήτριες, καθώς η Αμερικανίδα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια με ύψος μόλις στα 1.98μ. Κακός τελικός, με την Ιταλίδα Ντι Μαρτίνο να ακολουθεί δεύτερη με 1.95μ και την Τσιτσέροβα να «κλείνει» την τριάδα με το ίδιο ύψος. Πέμπτη έμεινε η Τία Ελεμπό επίσης με 1.95μ, όπως και η Ρουθ Μπεϊτία που ακολούθησε στην έκτη θέση.
Έκανε τη διαφορά η Αλντάμα
Ανατροπή όμως υπήρξε και στον τελικό του τριπλούν των γυναικών, με την Όλγκα Ριπακόβα να έχει τον πρώτο λόγο για το χρυσό, περιορίστηκε όμως στη δεύτερη θέση. Η Βρετανίδα, Γιαμίλε Αλντάμα έκανε τη διαφορά με 14.82μ, από το δεύτερο άλμα της, ενώ δε χρειάστηκε να κάνει άλλη προσπάθεια, αφού η επίδοσή της ήταν 20 εκατοστά σχεδόν πιο μεγάλη από τη δεύτερη Ριπακόβα που είχε 14.63μ. Τρίτη ήταν η Κουβανή Μάμπελ Γκέι με 14.29μ.
Η Άνταμς στη σφαιροβολία
Στον τελικό της σφαιροβολίας, η Νεοζηλανδή, Βαλερί Άνταμς πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με 20.54, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Λευκορωσίδα, Ναζντέγια Όσταπτσουκ που είχε καλύτερη επίδοση στα 20.42μ και τρίτη την Αμερικανίδα, Μισέλ Κάρτερ με βολή στα 19.58μ.